Ο Κριστόφ Σαντεπί βγάζει τη γραβάτα του, φοράει την ποδιά της κουζίνας και εξιστορεί εν τάχει τη ζωή του όση ώρα ετοιμάζει για τον «Γ» μία ελληνική και μία γαλλική συνταγή.
Ποια τμήματα προσφέρονται για το φούρνο; Η ελιά, η (άκοπη) σπάλα, που μπορεί επίσης να γίνει και ρολό, το καρέ (μπριζολάκια ενωμένα), οι μπριζόλες κόντρα, το ψαρονέφρι, το κότσι και κάποια τμήματα από το μηρό χωρίς κόκαλο (στρογγυλό και κιλότο). Τι...
Τι αναζητάμε όταν αγοράζουμε φέτα; Η φέτα, σκληρή ή μαλακή, πρέπει να έχει σχεδόν λευκό χρώμα και υφή συμπαγή, με ακανόνιστες τρύπες και σχισμές, όχι μεγάλες ούτε μικροσκοπικές. Να έχει σχετικά υγρή εμφάνιση και υφή και επιφάνεια χωρίς...
Χρωστάει το όνομά της στο ότι κόβεται σε μεγάλες τριγωνικές φέτες για να χωρέσει στα βαρέλια όπου ωριμάζει. Αλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι λέγεται έτσι γιατί την κόβουμε και τη σερβίρουμε σε φέτες.
Το κόκαλο δυσχεραίνει το ψήσιμο, αλλά δίνει νοστιμιά Μαγειρεύοντας τις μπριζόλες με το κόκαλο, το φαγητό γίνεται νοστιμότερο. Ωστόσο, μπορούμε να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη να το αφαιρέσει από την μπριζόλα, ώστε να εξασφαλίσουμε το ψήσιμο ακόμη...
Στο σκίτσο: νόμισμα της αρχαίας Κυρήνης, που απεικονίζει βλαστό και σπόρο σίλφιου.
Αστεράτα αμπελοβλάσταρα, πετιμέζι και τυρόπιτα