
Ο μαγικός κόσμος της μακεδονίτικης πίτας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Κόκκινα ελαφριά κρασιά από την ιδιαίτερη ποικιλία που δανείστηκε το όνομα του όγδοου μήνα του χρόνου. Τα απολαμβάνουμε παγωμένα στους 18° C.
Από τη wine αποθήκη του Γιάννη Καϋμενάκη στον Πειραιά φεύγουμε κάθε φορά και πιο γεμάτοι εμπειρία κρασιού.
Με αφορμή το μεγάλο αφιέρωμα του κυριακάτικου Γαστρονόμου στο κρητικό Πάσχα, η Ιφιγένεια Βιρβιδάκη ανασύρει γευστικές μνήμες από τα παιδικά της χρόνια.
Εκλεκτά τυριά, όπως η «φέτα», το ξεροτύρι και η πρέτζα, κρασιά, όπως η Ρομπόλα, αναρίθμητα μυρωδικά, ένα σωρό ασυνήθιστες χορτομαγειρίες και δεκάδες πίτες συνθέτουν τη γαστρονομική ταυτότητα της όμορφης Επτανήσου.
«Παραδοσιακές γεύσεις του δωδεκαημέρου» από δεκάδες πολιτιστικούς συλλόγους του νομού Τρικάλων διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και λαογραφίας.