Αναβαθμίζουν τα μαγειρέματά μας οπτικά αλλά και γευστικά. Είναι κατάλληλα για ωμή χρήση αλλά και γρήγορες παρασκευές χωρίς μεγάλους χρόνους μαγειρέματος. Μαθαίνουμε τα μυστικά τους και τα δοκιμάζουμε σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές.
Η σαρκώδης ρίζα με το έντονο άρωμα μεταμορφώνει τάρτες, απλούς πουρέδες πατάτας, ενώ από μόνη της γίνεται εξαιρετικό συνοδευτικό σε πολλά πιάτα.
«Ακόμη κι ένας κήπος μικρός, ο κοινόχρηστος μιας πολυκατοικίας, μπορεί να μας εκπαιδεύσει σ’ αυτό το μυστήριο της ζωής των φυτών και των δέντρων και να μας κάνει να εκτιμήσουμε το δώρο της τροφής.»
Πώς την επιλέγουμε, πώς την καθαρίζουμε, πόσο διατηρείται, με τι ταιριάζει, πώς τη μαγειρεύουμε.
Κόβουμε και πετάμε 2 - 3 εκ. από τη βάση τους, το σημείο δηλαδή που δεν είναι τρυφερό. Στη συνέχεια, «ξεφλουδίζουμε» τον κορμό των σπαραγγιών που απομένει με το ειδικό εργαλείο (peeler) που χρησιμοποιούμε για το ξεφλούδισμα των καρότων ή των πατατών,...
Τι πρέπει να προσέχουμε και πώς θα αποφύγουμε τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε λαχανικά και φρούτα;
Τη διαφορά κάνει το σοτάρισμα στο σκορδάτο λάδι.
Μια νοστιμιά θαλασσινή και απόλυτα καλοκαιρινή ετοιμάζει για τους καλεσμένους της η σεφ Ντίνα Νικολάου.