Η Άννα Ναθαναηλίδου μας έφτιαξε την αυθεντική συνταγή της παραδοσιακής φανουρόπιτας και μια αναγνώστρια από τον Πειραιά μας δίνει τη δική της φανουρόπιτα κέικ.
Ό,τι πρέπει για το Σαββατοκύριακο, εύκολο, γρήγορο και φουλ σοκολατένιο! Προτείνουμε να πολλαπλασιάσετε τη δόση γιατί δε θα μείνει τίποτα.
Πίτα της ανάγκης, η ελληνική cucina povera στα καλύτερά της. Χυλός με αλεύρι, αυγά, γάλα, γιαούρτι και ελάχιστο τυρί. Η σεφ την απογειώνει με μέλι και ξύσμα.
Σε αυτό το ξεχωριστό κέικ αμυγδάλου χρησιμοποιούμε τρία διαφορετικά εσπεριδοειδή, και μάλιστα ολόκληρα. Εξ ου και το κέικ γίνεται υγρό, κάτι ανάμεσα σε φοντάν και σε αμυγδαλωτό.