Τη δεκαετία του ’80, οι μανάδες μας ανακάλυψαν το αερόμπικ, χάρη στα βίντεο της Τζέιν Φόντα. Στο διάλειμμα έστυβαν τον ξινόπικρο αυτό καρπό κι έπιναν μετά μανίας. Το αγαπημένο φρούτο των Αμερικανών «health junkies» είχε έρθει στη χώρα μας για να μείνει.
Εξαιρετική παραδοσιακή μαρμελάδα με την οποία μπορούμε να γαρνίρουμε τα αγαπημένα μας γλυκά όπως, κέικ, cheesecake, μπισκότα και τσουρέκια.
Η φυσική πηκτίνη των φρούτων είναι ο λόγος που πήζει η μαρμελάδα. Τι γίνεται όμως με αυτήν του εμπορίου; Σε ποια γλυκά χρειάζεται και τι όφελος έχουμε από τη χρήση της; Οταν φτιάχνουµε µαρµελάδα, η φυσική πηκτίνη -µια ουσία που περιέχουν τα...
Ένας Ελληνογάλλος μαρμελαδοποιός με έδρα την Ερμούπολη της Σύρου μάς παρουσιάζει σε πρώτη μετάδοση, μια κολεξιόν από ολόφρεσκες κονφιτούρες.
Όταν σου λέω λεμόνι, θα κρύβεσαι κι όταν σου λέω πορτοκάλι θα βγαίνεις.
Το είδος: Προτιμάμε λευκή, επεξεργασμένη ζάχαρη και όχι ανεπεξέργαστη (καστανή), γιατί μπορεί να δημιουργήσει κρυστάλλους. Επίσης, αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε τις ζάχαρες με πηκτίνη που κυκλοφορούν στο εμπόριο και προορίζονται για...
Το σιρόπι των γλυκών του κουταλιού δεν θα γίνει ποτέ τόσο σφιχτό όσο μια μαρμελάδα. Πώς ξέρουμε λοιπόν ότι έχει δέσει σωστά; Κατ’ αρχάς θα πρέπει τα φρούτα να έχουν γίνει κάπως διάφανα και να έχουν αποκτήσει τη γυαλάδα των γλυκών του κουταλιού....