Περιμένοντας να χιονίσει, όχι για να δούμε άσπρη μέρα αλλά για ξεσκονίσουμε τον εξοπλισμό μας, τις στολές του σκι και να πάρουμε τα βουνά!
Μοντέρνα ελληνική κουζίνα σε επιμέλεια Γκίκα Ξενάκη και απόδοση Νίκου Κουτσούκου.
Φρούτα και λαχανικά που καλλιεργούνται αυτή την περίοδο υπαίθρια στη χώρα μας.
Σπέσιαλ φουρνιστή οσπριάδα με φρέσκα χορταρικά όπως σπανάκι, σέσκουλα και πράσα
Για να συντηρήσουν το κρέας του οικόσιτου χοίρου έφτιαχναν οι Λάκωνες το σύγλινο. Τώρα η κατάψυξη κάνει τη δουλειά, όμως υπάρχουν ακόμα σπίτια που το παρασκευάζουν και πλέον και βιοτεχνίες που το συσκευάζουν και το διαθέτουν στην αγορά.
Ρεβιθάδα στην κατσαρόλα με τη φρεσκάδα του δυόσμου αλλά και τη μεστή γεύση του σύγκλινου.
Tο κατεξοχήν χειμωνιάτικο -και κατ’ επέκταση αποκριάτικο- κρέας είναι το χοιρινό, που καταναλώνεται μαζικά και το Δωδεκάμερο, οπότε δοξάζονται και τα πουλερικά, κότες και γαλοπούλες.