Πώς χρησιμοποιούμε τον πελτέ σκόρδου;

{
}

Ιδού μερικές ιδέες για να αξιοποιήσουμε τον πελτέ σκόρδου:

 

  • Αν ανακατέψουμε 1 κουταλάκι από αυτόν τον πελτέ με το άρτυμα οποιασδήποτε σαλάτας, ζωηρεύει και βαθαίνει τη γεύση της.
  • Βάζοντας 1 κουταλιά πελτέ σε μια χορτόσουπα, «ανεβάζουμε» τη γεύση της. Όμως αντί να τον βάλουμε στην κατσαρόλα, αφήνουμε να βάλει ο καθένας όσο θέλει, στο πιάτο του.
  • Αν ψήσουμε ολόκληρο κοτόπουλο, αλείφουμε το εσωτερικό του με το ψημένο σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα όπως τα συνηθίζουμε.
  • Προσθέτουμε λίγο πελτέ σκόρδου σε οποιοδήποτε φαγητό με εντόσθια.
  • Ο πελτές ψημένου σκόρδου ταιριάζει γάντι με όλα τα θαλασσινά, από αστακό μέχρι μύδια.
  • Τον δοκιμάζουμε στη σάλτσα μας για μακαρόνια ή σε ένα ζουμερό πιλάφι.