Πώς χρησιμοποιούμε τον πελτέ σκόρδου;
Ιδού μερικές ιδέες για να αξιοποιήσουμε τον πελτέ σκόρδου:
- Αν ανακατέψουμε 1 κουταλάκι από αυτόν τον πελτέ με το άρτυμα οποιασδήποτε σαλάτας, ζωηρεύει και βαθαίνει τη γεύση της.
- Βάζοντας 1 κουταλιά πελτέ σε μια χορτόσουπα, «ανεβάζουμε» τη γεύση της. Όμως αντί να τον βάλουμε στην κατσαρόλα, αφήνουμε να βάλει ο καθένας όσο θέλει, στο πιάτο του.
- Αν ψήσουμε ολόκληρο κοτόπουλο, αλείφουμε το εσωτερικό του με το ψημένο σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα όπως τα συνηθίζουμε.
- Προσθέτουμε λίγο πελτέ σκόρδου σε οποιοδήποτε φαγητό με εντόσθια.
- Ο πελτές ψημένου σκόρδου ταιριάζει γάντι με όλα τα θαλασσινά, από αστακό μέχρι μύδια.
- Τον δοκιμάζουμε στη σάλτσα μας για μακαρόνια ή σε ένα ζουμερό πιλάφι.