Αν θέλουμε να γράψουμε τη χρονιά πάνω στη βασιλόπιτα, μπορούμε να το κάνουμε με ένα εύκολο γλάσο που φτιάχνουμε ως εξής: σε ένα μπολ ρίχνουμε 3 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη και λίγο ασπράδι αυγού και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με ένα σύρμα, μέχρι να...
Η σοκολάτα είναι πολύ ευαίσθητη στη θερμοκρασία, γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να τη λιώνουμε απευθείας στη φωτιά. Χρησιμοποιούμε μπεν μαρί, το οποίο γίνεται ως εξής: Βάζουμε λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι και στερεώνουμε στο χείλος του ένα ανοξείδωτο...
Για να μη βυθιστούν στον πάτο του κέικ οι σταφίδες, τις βάζουμε να μουλιάσουν σε λίγο χυμό πορτοκαλιού ή κονιάκ ή όποιο άλλο ποτό μάς αρέσει, ώστε να φουσκώσουν και στη συνέχεια τις αλευρώνουμε προτού τις βάλουμε στο μείγμα του κέικ. Θα σταθούν...
Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου στην αρχή και μέχρι τα μέσα του ψησίματος, διότι το κέικ μας θα «καθίσει». Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι. Αν η λάμα του βγει χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης, το κέικ...
Για να διατηρηθούν οι μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού για περισσότερο καιρό, πρέπει να τα βάλουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Η διαδικασία είναι η εξής: Πλένουμε τα βάζα και τα καπάκια τους με καυτό νερό και τα βάζουμε ανάποδα πάνω σε μια...
Φτιάξαμε τούρτα. Την βάλαμε στο ψυγείο να «δέσει» και λίγο πριν από το σερβίρισμα επιχειρήσαμε το ξεφορμάρισμα. Ουπς, η τούρτα διαλύθηκε! Και τι κάνουμε τώρα; Την ανακυκλώνουμε: Βάζουμε την τούρτα σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να...
Μόλις βάλουμε τα υλικά στην κατσαρόλα, τα ανακατεύουμε μία φορά στη αρχή, για να πάει παντού η ζάχαρη, και αφήνουμε να βράσουν 2 - 4 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από την ώρα που ξεκινάει ο βρασμός. Όταν αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά, θα πρέπει να...
Ιδού μια εύκολη και γρήγορη σος σοκολάτας για να σερβίρουμε λουκουμάδες, κρέπες, τηγανίτες ή μια φρουτοσαλάτα: Βάζουμε 200 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε 200 γρ. κρέμα γάλακτος. Λίγο πριν βράσει η κρέμα γάλακτος,...