Σπαγκετάδα με κολοκυθάκια και δυόσμο

{
Φωτογραφίες STUDIO REFLECTOR
}

Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή κυβάκια φέτας.

Υλικά
  • 500 γρ. σπαγκέτι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 6-7 μικροσκοπικά κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες ή σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη ή φέτα κομμένη σε κυβάκια ή χοντροτριμμένη με τα χέρια, για το σερβίρισμα
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄ Παρασκευή περίπου 15΄

Διαδικασία Βράζουμε τα σπαγκέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε φροντίζοντας να κρατήσουμε 1 φλιτζάνι από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν.

 

Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα και αμέσως προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και όσο από το νερό που κρατήσαμε χρειάζεται ώστε να γίνει ζουμερή η μακαρονάδα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το δυόσμο, ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα πιάτα. Γαρνίρουμε με το τυρί της αρεσκείας μας, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ