Σούπα «λίγο απ’ όλα»

{
Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}

Σκέτος χαμαιλέων ετούτη η σούπα, παίρνει τη γεύση από ό,τι λαχανικό μας βρίσκεται στο ψυγείο. Μμμμ, ό,τι πρέπει για το κρύο.

Υλικά
  • 2 πατάτες (κατά προτίμηση βιολογικές)
  • 2 καρότα (κατά προτίμηση βιολογικά)
  • 1 μικρή σελινόριζα
  • 1 πράσο (και το πράσινο μέρος)
  • 6 - 7 φύλλα λάχανου
  • 4 κλωναράκια σέλινο (μόνο τα φύλλα)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ
  • 2 κουτ. σούπας κόκκινες φακές (αν θέλουμε)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄ Παρασκευή περίπου 40΄

Διαδικασία Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά. Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Πλένουμε τις φακές και το ρύζι.

 

Σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε όλα τα λαχανικά (πατάτες, καρότα, σελινόριζα, πράσο, λάχανο) και λίγο αλάτι. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά κι όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε το ρύζι και τις φακές. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε το περιεχόμενό της στο μπλέντερ. Ρίχνουμε τον πολτό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού, και βράζουμε για 5 - 10 λεπτά ακόμα. Αν η χορτόσουπα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Συνοδεύουμε με ψωμί, ελιές θρούμπες και 1 φέτα βραστή γαλοπούλα ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας. 

 

Στο ποτήριΝερό! Οι σούπες όπως έχουμε πει και άλλες φορές δεν συνοδεύονται με κρασί. Αν όμως δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς, δοκιμάστε ένα ποτήρι σέρι ή εναλλακτικά ένα παλαιωμένο σαντορινιό Νυχτέρι.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ