Σαλάτα με σταφύλι και μαστέλο Χίου
Πλούσια, χορταστική και άκρως αυγουστιάτικη σαλάτα!
Υλικά
- 5 - 6 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτες πρασινάδες της αρεσκείας μας (λόλες, σαλάτες, αντίδια, άισμπεργκ, μαρούλια κ.λπ.)
- 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 1 - 2 ραπανάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε ψιλές φέτες ή τριμμένα
- 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. τσαγιού ρώγες από λευκό σταφύλι (χωρίς κουκούτσια)
- 300 γρ. χαλούμι ή μαστέλο Χίου ή ταλαγάνι (ή άλλο σαγανοτύρι), σε μέτριους κύβους
- ελάχιστο λάδι για το τυρί
- Για τη σάλτσα
- 90 ml ελαιόλαδο
- 20 ml ξίδι από λευκό κρασί
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (προτιμότερο πικάντικη)
- 1 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
- 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες 4 - 6
Προετοιμασία 15΄ Ψήσιμο 5΄
ΔιαδικασίαΖεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει καλά, βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τους κύβους του τυριού. Τους σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν ευχάριστα από όλες τις πλευρές.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σαλατικά μας με το ραπανάκι και το σταφύλι. Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά, σκορπίζουμε το ψημένο τυρί και σερβίρουμε αμέσως προτού μαραθεί η σαλάτα. Συνοδεύουμε με ψωμί (μπορούμε να το φρυγανίσουμε ελαφρώς) ή αραβικές πίτες (ψημένες για λίγα λεπτά στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανές).
(0)
Σχολιάστε