Σάλτσα με φράουλες
Για σαλάτες με ρόκα ή σπανάκι ή πλάι σε ψητά θαλασσινά. Χρησιμοποιήστε την επίσης ως σάλτσα σε πιτάκια με μυζήθρα ή σε λευκά τυριά εποχής.
Υλικά
- 1½ φλιτζάνι (περίπου 200 γρ.) ώριμες φράουλες, καθαρισμένες από το κοτσάνι, πλυμένες και κομμένες στη μέση
- χυμός από 1 λεμόνι + 1/2 κουτ. γλυκού από το ξύσμα του (προτιμάμε ακέρωτο, βιολογικό λεμόνι, για να μην καταναλώσουμε παραφίνες)
- 1 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
- 1/2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ σε κομματάκια (πιπερόριζα)
- 1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 1 φλιτζ.τσαγιού
Προετοιμασία 10΄
ΔιαδικασίαΡίχνουμε τις φράουλες στο μούλτι και τις «χτυπάμε» για 1 λεπτό. Σουρώνουμε τον πολτό σε ψιλό σουρωτήρι και βάζουμε το χυμό τους πάλι στο μούλτι. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, χτυπάμε για 1 ακόμη λεπτό και σερβίρουμε. Το άρτυμα αυτό διατηρείται στο ψυγείο σε βαζάκι για 1 - 2 ημέρες.
Συμβουλές
- Αν οι φράουλες δεν είναι αρκετά ώριμες, ίσως να χρειαστούμε λιγότερο λεμόνι ή περισσότερο μέλι. Αν είναι πολύ γλυκές, βάζουμε περισσότερο λεμόνι.
- Ταιριάζει υπέροχα με σαλάτα ρόκας ή σπανάκι ή άλλη πράσινη σαλάτα ή με γαρίδες, καραβίδες και αστακό. Ταιριάζει, όμως, και με αλλαντικά. Χρησιμοποιήστε το σαν σάλτσα σε λευκά τυριά εποχής, αλλά και σε τάρτες με ανθότυρο ή πιτάκια με μυζήθρα.
(0)
Σχολιάστε