Σάντουιτς με μανιτάρια, λούζα και σος μαστίχας
Πρωτότυπο και ξεχωριστό σνακ, που πλάι σε μια σαλάτα γίνεται ωραιότατο γεύμα.
Υλικά
- 4 φέτες χωριάτικο ψωμί
- 80 γρ. λούζα (εκλεκτό κυκλαδίτικο αλλαντικό από χοιρινό κόντρα φιλέτο – σε επιλεγμένα ντελικατέσεν) ή προσιούτο, σε λεπτές φέτες
- φύλλα ρόκας (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
- 150 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/4 κουτ. γλυκού μαστίχα Χίου, κοπανισμένη σε σκόνη
- 60 ml ελαιόλαδο
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας κρεμώδες τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
- 80 γρ. γραβιέρα, σε λεπτές φέτες ή φλούδες
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 2
Προετοιμασία 10΄ Αναμονή Περίπου 7΄-8΄
Διαδικασία Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν και να πιουν τα περισσότερα από τα υγρά που θα βγάλουν, για περίπου 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε τη μαστίχα διαλυμένη στο λεμονοχυμό, σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ώστε να σκορπίσει η μαστίχα το άρωμά της και αποσύρουμε.
Αλείφουμε τις δύο φέτες του ψωμιού με το κρεμώδες τυρί, βάζουμε από πάνω τη λούζα, τη γραβιέρα και μια στρώση από τα σοταρισμένα μανιτάρια, προσθέτουμε φύλλα ρόκας και κλείνουμε με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού.
Συνοδεύουμε με Αγγουροντοματοσαλάτα ή πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας με μια απλή βινεγκρέτ με μουστάρδα απαλή.
(0)
Σχολιάστε