Τυροζυμαρόπιτες

{
Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}
Υλικά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3/4 ποτηριού χλιαρό νερό
  • λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μαλακή φέτα, τριμμένη με το χέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • λίγη γλυκιά πάπρικα σε σκόνη (προαιρετικά)
Μερίδες 10
Προετοιμασία 10΄ Ψήσιμο 15΄

Διαδικασία Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, το ρίγανη, λίγο πιπέρι και την πάπρικα (αν βάλουμε).

 

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι και το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε για 2 – 3 λεπτά μέχρι να προκύψει μια αφράτη και μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 10 μπαλάκια μεγέθους όσο ένα καρύδι. Τα πλάθουμε στρογγυλά και με το δάχτυλο ανοίγουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Εκεί βάζουμε λίγο από το μείγμα της φέτας (περίπου 1 κουτ. γλυκού). Κλείνουμε την εσοχή πιέζοντας τη ζύμη ώστε να καλύψει το τυρί. Πιέζουμε ανάμεσα στις παλάμες τη ζύμη να γίνει μια λεπτή πιτούλα.

 

Φτιάχνουμε κατά τον ίδιο τρόπο όλες τις ζυμαρόπιτες. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε λίγο λάδι και ψήνουμε για 3-4 λεπτά τα πιτάκια από κάθε πλευρά.

 

Συνοδεύουμε με Με μια μπροκολοσαλάτα (ή άλλη σαλάτα της αρεσκείας μας) και μια απλή ομελέτα στο τραπέζι, έχουμε ένα ολοκληρωμένο γεύμα, που θα αρέσει στα παιδιά.

 

Συμβουλές

  • Αντί για ρίγανη, μπορούμε να βάλουμε δυόσμο ή δεντρολίβανο, με διαφορετικά το καθένα αλλά εξίσου νόστιμα αποτελέσματα.
  • Αντί για φέτα, μπορούμε να χτησιμοποιήσουμε το πιο ουδέτερο γευστικά και με χαμηλότερη λιποπεριεκτικότητα ανθότυρο. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούμε επίσης να παραλείψουμε το μυρωδικό και να σερβίρουμε τις πίτες ως γλυκό, με μέλι και κανέλα.  
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ