Ψαρονέφρι με σάλτσα από ντοματάκια και πορτοκάλι
Ντομάτα μαζί με πορτοκάλι; Δοκιμάστε το και θα δείτε...
- περίπου 800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 50 ml ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο μας αρέσει)
- 150 ml λευκό κρασί
- ολόκληρα ντοματάκια από 1/2 κονσέρβα, πολτοποιημένα (ή 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, στην εποχής της)
- χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό)
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
- 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ή σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά στο ελαιόλαδο το κρέας για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο, το γυρνάμε 1-2 φορές και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τις ντομάτες. Προσθέτουμε αλάτι και το θυμάρι, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 6-7 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κρέας και η σάλτσα να δέσει κάπως. Αν κατά το μαγείρεμα σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με Ταιριάζει θαυμάσια ένα λευκό ρύζι, κατά προτίμηση basmati ή jasmin. Οι πατατοφάγοι θα το συνοδεύσουν με πατάτες τηγανητές.