Σπαγκέτι με τόνο, κάππαρη, κουκουνάρια και βασιλικό

{
Συνταγή MARTIN GUY
Φωτογραφίες DJAMEL DINE ZITOUT
}

Με κονσέρβες που έχουμε στο ντουλάπι και λίγο φρέσκο βασιλικό φτιάχνουμε μια νοστιμότατη μακαρονάδα. 

Υλικά
  • 500 γρ. σπαγκέτι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας

Για τη σάλτσα:

  • 200 γρ. τόνος από κονσέρβα, διατηρημένος σε νερό, στραγγισμένος και θρυμματισμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
  • 3 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε ένα τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ντομάτες λιαστές, διατηρημένες σε λάδι, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα (αν δεν βρούμε βασιλικό, βάζουμε μαϊντανό)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄ Παρασκευή 15΄

Διαδικασία Βράζουμε το σπαγκέτι αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

 

Σάλτσα: Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον τόνο, 1 κουτάλα από το νερό των μακαρονιών που κρατήσαμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κάππαρη, τις λιαστές ντομάτες, τα κουκουνάρια και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις τα μακαρόνια βράσουν, τα μεταφέρουμε με μια πιρούνα ή μι αλαβίδα στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα και τα ενώνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.  

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ