Γαριδομακαρονάδα με σπανάκι

{
Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}

Νηστήσιμη, πρωτότυπη και λαχταριστή η σπαγκετάδα μας. Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Υλικά
  • 1 πακέτο σπαγκέτι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση μεσαίου μεγέθους (πάντως όχι πολύ μικρές, για να μην μας ταλαιπωρήσουν στο καθάρισμα), φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 4 ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. φρέσκα φύλλα σπανακιού (για να γλιτώσουμε χρόνο παίρνουμε έτοιμο καθαρισμένο σπανάκι σε συσκευασία σε κενό αέρος, που όμως κοστίζει περισσότερο), χοντροκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ή μάραθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4-6
Προετοιμασία 30΄ Παρασκευή 15΄ περίπου

Διαδικασία Καθαρίζουμε τις γαρίδες από κεφάλια και κελύφη. Τις γαρίδες τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Τα κεφάλια και τα κελύφη τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά. Σουρώνουμε το ζωμό και τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε και άλλο νερό και 1 γεμάτη κουτ. σούπας αλάτι και το βάζουμε να βράσει. Σε αυτόν τον αρωματικό ζωμό βράζουμε τα ζυμαρικά, για όση ώρα λέει η συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε.

 

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα ευρύχωρο τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κάψει καλά. Βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό. Μετά προσθέτουμε το σπανάκι και αλάτι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και τον κόλιανδρο και βράζουμε για περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να δέσει κάπως η σάλτσα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη ή μέχρι να γίνουν, αλλά να παραμείνουν ζουμερές. Προσθέτουμε τον άνηθο, διορθώνουμε το αλάτι (αν χρειάζεται), ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ