Κεφτεδάκια κοτόπουλου με κουκουνάρι και βασιλικό

{
}

Αν βαρεθήκατε την κλασική συνταγή για κεφτέδες, ο Ανδρέας Λαγός έχει μια νόστιμη, ελαφριά αντιπρόταση.

Υλικά
  • 500 γρ. κιμάς από φιλέτο κοτόπουλου (ζητάμε να μας αλέσουν μία φορά από το χοντρό κόσκινο τα φιλέτα που βρίσκουμε σε δισκάκια στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο μας αρέσει)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη από κοτσάνι και σπόρια, πολύ ψιλοκομμένη
  • το ασπράδι από 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 40 γρ. ψίχα ψωμιού (από 1 μεγάλη φέτα), τριμμένη πολύ καλά στο μούλτι 
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα (ή άλλο φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας μας) 
  • 50 γρ. λιαστές ντομάτες (διατηρημένες σε λάδι, γιατί είναι πιο μαλακές), ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρια, ψημένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να ροδίσουν (χωρίς όμως να μαυρίσουν) 
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 2-3
Προετοιμασία 15΄ Ψήσιμο περίπου 20΄

Διαδικασία Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.

 

Σε ένα σκεύος βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε βρέχοντας τα χέρια μας με κρύο νερό. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια (βάρους 30-40 γρ. το πολύ) και τα αραδιάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος που έχουμε αλείψει καλά με λάδι. Τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Τα σερβίρουμε όσο είναι ζεστά,

 

Συνοδεύουμε με Φρυγανισμένο ψωμί και χωριάτικη σαλάτα.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ