Κοτόπουλο στο χαρτί με γάλα καρύδας και μπαχαρικά

{
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και συνοδεύουμε με λευκό ρύζι της αρεσκείας μας. 

Υλικά
  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε λεπτές λωρίδες 
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι, σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ (πιπερόριζα) σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
  • ελάχιστο κύμινο σε σκόνη (προαιρετικά)
  • χυμός από 1 λάιμ
  • 60 ml γάλα καρύδας*
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός (ή φρέσκος κόλιανδρος για όσους βρουν στην αγορά και τους αρέσει η εξωτική νότα που δίνει στα φαγητά) για το γαρνίρισμα
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄ Ψήσιμο 20΄

Διαδικασία  Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το γάλα καρύδας, το χυμό λάιμ, όλα τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στο μπολ το κοτόπουλο και ανακατεύουμε να βραχεί καλά από το αρωματικό μείγμα. Αφήνουμε το κοτόπουλο στην άκρη μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος και να ετοιμάσουμε τα πακέτα. Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 200° C.

Κόβουμε 12 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο ανά δύο. Μοιράζουμε επάνω τις λωρίδες κοτόπουλου μαζί με το υγρό μείγμα. Κλείνουμε τις λαδόκολλες καλά σε πακετάκια τα οποία τοποθετούμε σε ένα ταψί στριμωχτά. Φουρνίζουμε το ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο (το τσεκάρουμε ανοίγοντας ένα πακετάκι). Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με το φρέσκο μυρωδικό της επιλογής μας και συνοδεύουμε με λευκό ρύζι της αρεσκείας μας. Ταιριάζουν πολύ τα αρωματικά μπασμάτι και τάι. 

 

* Συμβουλή Το παχύρρευστο γάλα καρύδας το βρίσκουμε σε κονσέρβες σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, συνήθως στα ράφια με τα γάλατα εβαπορέ ή στο τμήμα με τα έθνικ προϊόντα. Δεν είναι το υγρό που υπάρχει μέσα στον καρπό, αλλά αυτό που προκύπτει από το στύψιμο της ψίχας της καρύδας. Είναι πολύ συχνός ο συνδυασμός του με κάρι.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ