Κολοκυθοκάππαρη
Έτσι λένε στην Κίμωλο την ομελέτα φούρνου με -τι άλλο;- κολοκύθια και κάππαρη...
- 1/2 κιλό κολοκύθια, τριμμένα στον τρίφτη
- 30 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη
- το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
- 5 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
- πιπέρι
- αλάτι (με μέτρο, γιατί η κάππαρη αν και ξαλμυρισμένη είναι αλμυρούτσικη)
- 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη ή θρούμπι, τριμμένα
- ελαιόλαδο για το ταψί
Διαδικασία Αλατίζουμε ελαφρώς τα κολοκύθια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά σε ένα σουρωτήρι ώστε να αποβάλλουν τα υγρά τους. Τα στύβουμε καλά με τα χέρια ώστε να «στεγνώσουν» όσο περισσότερο γίνεται. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τα κολοκύθια, την κάππαρη, τα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, το μυρωδικό της επιλογής μας και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και, αν μας φανεί πολύ ρευστό το μείγμα, προσθέτουμε 1-2 κουτ. γλυκού αλεύρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC. Λαδώνουμε καλά ένα μικρό ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα των αυγών. Φουρνίζουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πήξει το αυγό και να ροδίσει η επιφάνεια της ομελέτας.
Συνοδεύουμε με Μια ντοματοσαλάτα, ψωμί ή παξιμάδι της επιλογής μας και τυρί φέτα ή τελεμέ ή γιαούρτι. Για πιο χορταστικο αποτέλεσμα κάνουμε και μια τηγανιά πατάτες.