Γρήγορη βελουτέ κάστανου

{
}

Για την 25η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 1η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Μαρίας Μπράνη.

Υλικά
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κλωνάρια σέλερι, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 μικρά καρότα, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 πακέτο έτοιμα βρασμένα κάστανα (θα τα βρείτε στα σούπερ μάρκετ σε συσκευασίες σε κενό αέρος)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
Προετοιμασία 10΄ Παρασκευή 20΄

Διαδικασία Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά στο λάδι το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι και τα καρότα μέχρι να γυαλίσουν και να μαραθούν κάπως τα λαχανικά. Στο σοτάρισμα βάζουμε και τα δαφνόφυλλα για να βγάλουν το άρωμά τους. Κόβουμε τα κάστανα σε μικρότερα κομμάτια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά και μόλις τα υλικά αρχίζουν να αρπάζουν στην κατσαρόλα, σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και μετά βάζουμε 2 λίτρα νερό που έχουμε βράσει στο βραστήρα. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.

 

Βγάζουμε τις δάφνες και πολτοποιούμε καλά με το μπλέντερ χειρός. Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή βάζουμε λίγο βραστό νερό και τη βάζουμε να πάρει μια-δυο βράσεις. Αν είναι αραιή τη βράζουμε μέχρι να πήξει όσο θέλουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

(1) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
coolxaris
15.01.2013 | 01:32
Delicious...