Vitamin W

{
Συνταγή ΜΑΡΙΑ Κ.
}

Το στιβαρό ουίσκι «μαλακώνει» με λίγο πορτοκάλι και ισορροπεί με ανγκοστούρα. Ένα κοκτέιλ γλυκόπιοτο, αρωματικό και φρουτώδες.

Υλικά
  • 50 ml ουίσκι
  • 50 ml φυσικός χυμός πορτοκαλιού
  • 20 ml σιρόπι ζάχαρης (το φτιάχνουμε χτυπώντας στο μούλτι 1/2 φλιτζάνι νερό με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Από την ποσότητα αυτή παίρνουμε μόνο όσο λέει η συνταγή και το υπόλοιπο το διατηρούμε για άλλη χρήση. Μπορούμε φυσικά να φτιάξουμε και μεγαλύτερη ποσότητα, φροντίζοντας η ποσότητα νερού και ζάχαρης να είναι 1:1)
  • 4 - 5 σταγόνες Angostura bitters (είναι ένα συμπυκνωμένο ελιξίριο από διάφορα μπαχαρικά και μυρωδικά που χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά κοκτέιλ αλλά και σε σάλτσες φαγητών, για να τα αρωματίσει. Το βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε κάβες)
Μερίδες 1 ποτήρι
Προετοιμασία

Διαδικασία Χτυπάμε όλα τα υλικά στο σέικερ μαζί με άφθονο πάγο και σουρώνουμε σε ένα χαμηλό ποτήρι με παγάκια. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με 1 φέτα πορτοκάλι (να είναι ακέρωτο).

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ