Milky way
Πιες το αντί γάλακτος το βράδυ και συνόδευσέ το με μπισκότα. Ακατάλληλο για ανηλίκους.
Υλικά
- 150 ml φρέσκο, πλήρες γάλα (3/4 φλιτζ. τσαγιού)
- 30 ml λικέρ Kahlua ή άλλο λικέρ καφέ
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη
- φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο ή ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι (ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό) ή λίγη κανέλα σε σκόνη
Μερίδες 1 φλιτζάνι
Προετοιμασία 5΄
Διαδικασία Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη άχνη στο μπρίκι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας. Δεν χρειάζεται το γάλα να βράσει, απλά να ζεσταθεί καλά. Λίγο πριν αποσύρουμε απο τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ καφέ, ανακατεύουμε και γεμίζουμε ένα φλιτζάνι. Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο ή την κανέλα και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό. Αν χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το βάζουμε με το γάλα στο μπρίκι και το σουρώνουμε προτού το σερβίρουμε, για να μη το μασάμε μετά.
Συνοδεύουμε με μπισκότα της αρεσκείας μας, κατά προτίμηση digestives ή πτι-μπερ.
(0)
Σχολιάστε