Ποπ κορν

{
}

Θα μαζευτεί η παρέα για dvd; Είστε για σπιτικό, αφράτο ποπ κόρν; Θέλει λίγα μόνο λεπτά.

Υλικά
  • 100 γρ. σπόροι καλαμποκιού, κατά προτίμηση βιολογικοί*
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
Μερίδες 6 κούπες
Παρασκευή περίπου 8΄

Διαδικασία Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε υψηλή φωτιά για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τους σπόρους και σκεπάζουμε με το καπάκι. Κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα ώστε να καλυφθούν οι σπόροι με το ελαιόλαδο. Ύστερα από 2 περίπου λεπτά, το καλαμπόκι ξεκινάει να σκάει. Περιμένουμε να κοπάσει ο ήχος, για περίπου 3-4 λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι, αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με αλάτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

 

Συνοδεύουμε με μπίρα ή σπιτική λεμονάδα.

 

Συμβουλές

  • *Βιολογικό καλαμπόκι θα βρούμε σε επιλεγμένα παντοπωλεία, μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα και ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο πριν πασπαλίσουμε τα ποπ κορν με αλάτι.
(2) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
theoharis
29.03.2012 | 23:44
Έχει σημασία το καλαμπόκι που θα βάλεις;
Όταν το κάνω στην κατσαρόλα δεν βγαίνει τόσο αφράτο και είναι σαν μπαγιάτικο. Ενώ αυτό των μικροκυμμάτων ειναι πάντα τέλειο...αλλά υποτίθεται όχι τόσο υγιές...
grandchef
22.03.2012 | 11:07
Εγώ βάζω από την αρχή βούτυρο στην κατσαρόλα και μυρίζει το σπίτι σαν σινεμά! Επίσης συνέχεια ανασηκώνω και κουνάω την κατσαρόλα μέχρι να "ποπαριστούν" όλα γιατί διαφορετικά μου αρπάζουν λιγάκι!