Ποπ κορν
Θα μαζευτεί η παρέα για dvd; Είστε για σπιτικό, αφράτο ποπ κόρν; Θέλει λίγα μόνο λεπτά.
Υλικά
- 100 γρ. σπόροι καλαμποκιού, κατά προτίμηση βιολογικοί*
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
Μερίδες 6 κούπες
Παρασκευή περίπου 8΄
Διαδικασία Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε υψηλή φωτιά για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τους σπόρους και σκεπάζουμε με το καπάκι. Κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα ώστε να καλυφθούν οι σπόροι με το ελαιόλαδο. Ύστερα από 2 περίπου λεπτά, το καλαμπόκι ξεκινάει να σκάει. Περιμένουμε να κοπάσει ο ήχος, για περίπου 3-4 λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι, αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με αλάτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Συνοδεύουμε με μπίρα ή σπιτική λεμονάδα.
Συμβουλές
- *Βιολογικό καλαμπόκι θα βρούμε σε επιλεγμένα παντοπωλεία, μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα και ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο πριν πασπαλίσουμε τα ποπ κορν με αλάτι.
(2)
Σχολιάστε
Όταν το κάνω στην κατσαρόλα δεν βγαίνει τόσο αφράτο και είναι σαν μπαγιάτικο. Ενώ αυτό των μικροκυμμάτων ειναι πάντα τέλειο...αλλά υποτίθεται όχι τόσο υγιές...