Τριμμένες πατάτες στο τηγάνι με σάλτσα γιαουρτιού
Ο Γαστρονόμος φτιάχνει μια «τηγανιά πατάτες» που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
- 2 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και τριμμένες στο χοντρό μέρος του τρίφτη
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 50 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Ρίχνουμε τη μία δόση από το μείγμα με τις πατάτες και τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό, μετά χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Για να ψηθούν καλά, τις πιέζουμε με μια σπάτουλα να είναι όσο πιο επίπεδες γίνεται. Οταν είναι έτοιμη η μία δόση, τη βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση, προσθέτοντας πάλι λάδι.
Συνοδεύουμε με Σερβίρουμε τα «πιτάκια» πατάτας στα πιάτα με τζατζίκι με κρέμα σκόρδου, δυόσμο και αγγουράκια τουρσί. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με κυβάκια από το χθεσινό ψητό κοτόπουλο, λιαστές ντομάτες (από βαζάκι), ψιλοκομμένες, και λίγη τριμμένη γραβιέρα, με την οποία πασπαλίζουμε τις τριμμένες πατάτες αμέσως μόλις τις βγάλουμε από το τηγάνι.