Κρεμμυδόπιτσα
Μιας και καθιερώσαμε την Πέμπτη ως ημέρα πίτσας, ο Γαστρονόμος μας ετοίμασε μια κρεμμυδόπιτσα για σνακ.
Υλικά
- 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα της αρεσκείας μας, ή 2 αραβικές πίτες
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 200 γρ. ανάμεικτα τριμμένα τυριά της αρεσκείας μας (κασέρι, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, παρμεζάνα)
- αλάτι, πιπέρι
- τριμμένο μοσχοκάρυδο
Μερίδες 1 πίτσα
Προετοιμασία 10΄ Ψήσιμο 20΄
Διαδικασία Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, για 2 - 3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Αλείφουμε ένα ρηχό ταψί, στρογγυλό (ειδικό για πίτσα) ή μακρόστενο με λίγο λάδι, απλώνουμε τη ζύμη για πίτσα ή τις αραβικές πίτες, πασπαλίζουμε με τα ανάμεικτα τριμμένα τυριά, στρώνουμε ομοιόμορφα και τα κρεμμύδια και ψήνουμε στους 200° C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη καλά και να λιώσουν τα τυριά.
Συμβουλές Αν θέλουμε, πριν ψήσουμε την πίτσα προσθέτουμε το αλλαντικό της αρεσκείας μας.
(1)
Σχολιάστε
vasbar
10.04.2013 | 11:29
Πίτσα με έτοιμη ζύμη; Καλύτερα λίγο αλευράκι για όλες τις χρήσεις, λίγο μαγιά και νεράκι, ζύμωμα και είναι έτοιμη.Σχετικά με τα κρεμύδια, αν θέλουμε να είναι ποιο ελαφριά η γέμιση, καλύτερα να σοταριστούν τα κρεμύδια με νεράκι και όχι με λάδι.