Ρόκα με σταφύλι και κεφαλογραβιέρα

{
}

Δροσερή, πικάντικη, γλυκόξινη, εν ολίγοις ξεχωριστή η σαλάτα μας. Ό,τι πρέπει για ελαφρύ βραδινό.

Υλικά
  • 1 ματσάκι ρόκα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
  • 15 ρόγες από λευκό σταφύλι χωρίς κουκούτσια
  • χυμός και ξύσμα από 1/2 ακέρωτο λεμόνι (προτιμότερο βιολογικό)
  • 50 γρ. καρύδια ή αμύγδαλα, αποφλοιωμένα, χοντροκομμένα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία περίπου 20΄

Διαδικασία Κόβουμε τις ρόγες του σταφυλιού στη μέση, αν είναι μεγάλες. Βάζουμε σε ένα μπολ τη ρόκα, το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τη σαλάτα σε μια σαλατιέρα. Κόβουμε το τυρί σε φλούδες με το peeler ή από την πλευρά του τρίφτη με τις μακριές εσοχές. Γαρνίρουμε τη σαλάτα με τις ρόγες του σταφυλιού, τους ξηρούς καρπούς και τις φλούδες του τυριού. Συνοδεύουμε με ψωμί ολικής άλεσης ή άλλο της αρεσκείας μας.

 

Συμβουλή Στη σαλάτα ταιριάζει να προσθέσουμε μικρά κομμάτια από αβοκάντο.

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ