Σουβλάκια κοτόπουλου με κάρι
Στρώσε το τραπέζι, το δείπνο θα είναι έτοιμο σε 20'.
- 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 1 κουτ. σούπας κάρι
- 1 κοφτή κουτ. σούπας μαυροκούκι (μαυροσούσαμο) ή άσπρο σουσάμι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σαλάτα
- 350 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, πλυμένα και ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
- λίγα φύλλα μαϊντανού
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το λαδολέμονο
- 120 ml ελαιόλαδο
- χυμός από 2 μέτρια λεμόνια
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
- 1/2 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
- 2 - 3 στήμονες σαφράν
Διαδικασία Λαδολέμονο: Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για το λαδολέμονο και το κρατάμε σε ένα μπολ.
Κοτόπουλο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200° C. Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε όσο το δυνατόν πιο ισομεγέθεις κύβους, τους βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας από το λαδολέμονο, το κάρι, το μαυροκούκι ή το σουσάμι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε τα κομμάτια σε ένα λαδωμένο ταψί ή τα περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκι και τα ψήνουμε για 10 - 15 λεπτά περίπου.
Σαλάτα: Παράλληλα, καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα, για να απομακρύνουμε τα χώματα, και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα και 4 - 5 κουταλιές της σούπας από το λαδολέμονο και ανακατεύουμε.
Σερβίρισμα: Μοιράζουμε το κοτόπουλο στα πιάτα και συνοδεύουμε με τη μανιταροσαλάτα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λαδολέμονο και σερβίρουμε.