Σουβλάκια κοτόπουλου με κάρι

{
Φωτογραφίες ΆΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
}

Στρώσε το τραπέζι, το δείπνο θα είναι έτοιμο σε 20'.

Υλικά
  • 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 1 κουτ. σούπας κάρι
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας μαυροκούκι (μαυροσούσαμο) ή άσπρο σουσάμι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα

  • 350 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • λίγα φύλλα μαϊντανού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το λαδολέμονο

  • 120 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 2 μέτρια λεμόνια
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
  • 1/2 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
  • 2 - 3 στήμονες σαφράν 
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄ Παρασκευή 10΄-15΄

Διαδικασία Λαδολέμονο: Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για το λαδολέμονο και το κρατάμε σε ένα μπολ.

 

Κοτόπουλο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200° C. Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε όσο το δυνατόν πιο ισομεγέθεις κύβους, τους βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας από το λαδολέμονο, το κάρι, το μαυροκούκι ή το σουσάμι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε τα κομμάτια σε ένα λαδωμένο ταψί ή τα περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκι και τα ψήνουμε για 10 - 15 λεπτά περίπου.

 

Σαλάτα: Παράλληλα, καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα, για να απομακρύνουμε τα χώματα, και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα και 4 - 5 κουταλιές της σούπας από το λαδολέμονο και ανακατεύουμε.

 

Σερβίρισμα: Μοιράζουμε το κοτόπουλο στα πιάτα και συνοδεύουμε με τη μανιταροσαλάτα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λαδολέμονο και σερβίρουμε.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ