Σπιτική λεμονάδα

{
Φωτογραφίες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ
}
Υλικά
  • φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
  • ζάχαρη (τόσα ποτήρια όσα και ο χυμός λεμονιού)
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι για κάθε ποτήρι χυμό λεμονιού  
Προετοιμασία 10'

Διαδικασία Σουρώνουμε το χυμό λεμονιού, τον μετράμε με ένα ποτήρι και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο, καθαρό μπολ. Μετράμε τόσα ποτήρια ζάχαρη όσα και ο χυμός λεμονιού. Δηλαδή, αν βάλαμε 3 ποτήρια χυμό λεμονιού, βάζουμε 3 ποτήρια ζάχαρη. Βάζουμε τη ζάχαρη στο μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα από 1/2 λεμόνι για κάθε ποτήρι χυμού. Ανακατεύουμε ελαφρώς ίσα να λιώσει η ζάχαρη. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες. Η λεμονάδα είναι έτοιμη και τη βάζουμε σε καθαρά μπουκάλια. Διατηρείται για 4 – 5 μέρες στο ψυγείο. Για να σερβίρουμε γεμίζουμε ποτήρια κατά το 1/3 με λεμονάδα και απογεμίζουμε με κρύο νερό και παγάκια. Ρυθμίζουμε πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση της, βάζοντας λιγότερη ή περισσότερη λεμονάδα ή νερό. Αν μας ενοχλεί να μασάμε το ξύσμα του λεμονιού, σουρώνουμε τη λεμονάδα με λεπτό σουρωτηράκι του τσαγιού πριν τη σερβίρουμε.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ