Σπιτική λεμονάδα
- φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
- ζάχαρη (τόσα ποτήρια όσα και ο χυμός λεμονιού)
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι για κάθε ποτήρι χυμό λεμονιού
Διαδικασία Σουρώνουμε το χυμό λεμονιού, τον μετράμε με ένα ποτήρι και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο, καθαρό μπολ. Μετράμε τόσα ποτήρια ζάχαρη όσα και ο χυμός λεμονιού. Δηλαδή, αν βάλαμε 3 ποτήρια χυμό λεμονιού, βάζουμε 3 ποτήρια ζάχαρη. Βάζουμε τη ζάχαρη στο μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα από 1/2 λεμόνι για κάθε ποτήρι χυμού. Ανακατεύουμε ελαφρώς ίσα να λιώσει η ζάχαρη. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες. Η λεμονάδα είναι έτοιμη και τη βάζουμε σε καθαρά μπουκάλια. Διατηρείται για 4 – 5 μέρες στο ψυγείο. Για να σερβίρουμε γεμίζουμε ποτήρια κατά το 1/3 με λεμονάδα και απογεμίζουμε με κρύο νερό και παγάκια. Ρυθμίζουμε πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση της, βάζοντας λιγότερη ή περισσότερη λεμονάδα ή νερό. Αν μας ενοχλεί να μασάμε το ξύσμα του λεμονιού, σουρώνουμε τη λεμονάδα με λεπτό σουρωτηράκι του τσαγιού πριν τη σερβίρουμε.