Ψωμοτύρι... σουφλέ

Σουφλέ καλοκαιριάτικα; Κι όμως. Είναι τόσο απλό και γρήγορο που θα το φτιάχνεις όλες τις εποχές. Τώρα, με μια ντομάτα σαλάτα στο πλάι.

Υλικά
  • 1 πακέτο ψωμί του τόστ της αρεσκείας μας (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λεπτές φέτες από λευκό χωριάτικο ψωμί χωρίς την κόρα)
  • 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
  • 800 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά της αρεσκείας μας, τριμμένα
  • λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • βούτυρο για το άλειμμα
Μερίδες 4-6
Προετοιμασία 10΄ Ψήσιμο 30΄

Διαδικασία Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Μοιράζουμε τα τυριά σε δύο ίσα μέρη. Αλείφουμε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος με λίγο βούτυρο. Στρώνουμε τις φέτες ψωμιού και αλείφουμε ξανά με βούτυρο. Στώνουμε τη μισή ποσότητα τυριών. Καλύπτουμε με φέτες του τοστ, τις οποίες βουτυρώνουμε ελαφρώς. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το μοσχοκάρυδο και πιπέρι και περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να λιώσει και να χρυσίσει το τυρί στην επιφάνεια. Το σουφλέ βγαίνει ελαφρώς ζουμερό.

 

Συνοδεύουμε με Επειδή το φαγητό είναι επιβαρυμένο με τα λιπαρά του τυριού, αρκεί μια απλή ντοματοσαλάτα με βασιλικό ή δυόσμο στο πλάι.

(3) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
natassa_l
25.06.2014 | 15:47
πολυ ωραια και ευκολη συνταγη! εγω χρησιμοποιω το λευκο τοστιμο που δεν εχει κορα και βγαινει πολυ νοστιμο. ευχαριστουμε πολύ!
γαστρονόμος οnline
09.07.2012 | 17:11
Η φυτίνη έχει διαφορετική υφή, γεύση και λιπαρά οπότε το αποτέλεσμα δεν είναι ίδιο γευστικά
dikourbi
04.07.2012 | 12:17
anti gia voutiro mporw na valw fytini?