Κρύα ντοματόσουπα με γιαούρτι

{
Επιμέλεια ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
}

Ντομάτες, να τις πιεις στο ποτήρι!

Υλικά
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι βασιλικό
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 250 ml νερό
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί (κατά προτίμηση κόκκινο)

 

Για το σερβίρισμα: 

  • γιαούρτι στραγγιστό
  • ψιλοκομμένος βασιλικός
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20΄ Παρασκευή

Διαδικασία Καθαρίζουμε τις ντομάτες από φλούδες και σπόρια (δείτε πώς εδώ) και χοντροκόβουμε τη σάρκα.

 

Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάρκα από τις ντομάτες, το νερό, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά, να λιώσουν πολύ καλά. Αν χρησιμοποιήσουμε μούλτι, θα πρέπει να κάνουμε τη διαδικασία σε 2-3 δόσεις, μοιράζοντας αναλόγως τα υλικά.

 

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε να πάρει μία βράση. Τότε σβήνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ξίδι. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει.

 

Την περνάμε από σουρωτήρι για πιο φίνο αποτέλεσμα, τη σερβίρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με λίγο γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.

 

Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί αλειμ­μένο με ελαιόλαδo.

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ