Αραβική πίτα στο τηγάνι με τυριά και αλλαντικά

{
Επιμέλεια ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
}

Ο Γαστρονόμος ετοιμάζει ένα πεντανόστιμο τοστ με αραβική πίτα. Γιατί είναι νόστιμο; Μα φυσικά επειδή έχει φέτα, κασέρι και φτιάχνεται στο τηγάνι!

Υλικά
  • 2 μεγάλες αραβικές πίτες
  • 150 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 150 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 6 φέτες ζαμπόν, ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • με άλλη 1 αραβική πίτα
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Μερίδες 2
Προετοιμασία Παρασκευή 10΄

Διαδικασία Λαδώνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε, προσέχοντας να μην κάψει πολύ. Βάζουμε τη 1 μεγάλη αραβική πίτα. Σκορπίζουμε από πάνω φέτα και κασέρι, απλώνουμε τις φέτες ζαμπόν, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλύπτουμε με άλλη 1 αραβική πίτα.

 

Όταν η πίτα ροδίσει λίγο και η γέμιση ζεσταθεί, αδειάζουμε την «πίτα» σε ένα πιάτο, λαδώνουμε πάλι ελαφρώς το τηγάνι και την αναποδογυρίζουμε προσεχτικά μέσα στο τηγάνι από την άψητη πλευρά. Σιγοψήνουμε μέχρι να ροδίσει κι αυτή η πλευρά και να λιώσει το τυρί, τη βγάζουμε σε πιατέλα, την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα.

 

Συμβουλές

  • Αντί για αραβικές πίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ποντιακά φύλλα περέκ. Θα χρησιμοποιήσουμε 3 φύλλα περέκ από τη μία πλευρά και 3 από την άλλη (συνολικά 6), τα οποία θα πρέπει να έχουμε βρέξει προηγουμένως.
(1) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
coolxaris
15.01.2013 | 01:38
Delicious...