Σούπα με καρότο και κύμινο

{
Επιμέλεια ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
}

Μια εύκολη και ελαφριά σούπα. Θα χρειαστούμε καρότα, ένα ξερό κρεμμύδι και λίγο κύμινο σε σκόνη.

Υλικά
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • κύμινο ή κόλιανδρο, κοπανισμένα σε σκόνη*
  • 700 ml ζωμός λαχανικών ή μυρωδικών ή νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄ Παρασκευή 20΄

Διαδικασία Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά στο λάδι, τα καρότα και το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με λίγο κύμινο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν.

 

Πολτοποιούμε το μείγμα της κατσαρόλας στο μπλέντερ ή το μούλτι και αδειάζουμε τη σούπα στην κατσαρόλα. Για πιο φίνα υφή, την σουρώνουμε από λεπτό, συρμάτινο σουρωτήρι. Αν είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο βραστό νερό ή ζωμό και τη βάζουμε να πάρει μια-δυο βράσεις. Αν είναι αραιή, την βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί και ελιές της αρεσκείας μας. 

 

* Συμβουλή

Αν δεν μας αρέσει το κύμινο, μπορούμε να αρωματίσουμε τη σούπα με άνηθο ή μαϊντανό ή δυόσμο: θα βάλουμε τα κοτσάνια στο μαγείρεμα (θα τα αφαιρέσουμε στο τέλος) και θα τη σερβίρουμε με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα.

 

Πώς θα κάνουμε τη σούοα άλαδη;

Παραλείπουμε το ελαιόλαδο και αχνίζουμε τα υλικά, αλατοπιπερωμένα, σε λίγο νερό, με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Συνεχίζουμε κανονικά.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ