Γκρατιναρισμένα ζυμαρικά με μανιτάρια

{
Επιμέλεια ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
}

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου φτιάχνει στο πι και φι μακαρονάδα «au gratin». Σε ένα τέταρτο τρώμε!

Υλικά
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά, καθαρισμένα με νοτισμένη πετσέτα και κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 250 γρ. πένες
  • 150 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας (από βαζάκι)
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία 10΄ Ψήσιμο

Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Εν τω μεταξύ, σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις πένες και τις βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο πυρέξ. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, την σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

 

Συμβουλή Αντί για μανιτάρια βάζουμε κοτόπουλο ή κρέας σε κυβάκια, ακόμη και κεφτεδάκια, κομένα σε μικρά κομμάτια, πο μας έχουν περισσέψει από την προηγουμένη.

(1) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
constance
15.12.2012 | 16:06
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ!ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ!