Κάν’ το μόνος σου

Σάλτσα με πιπεριές Φλωρίνης

{
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}

Αξιοποιούμε τις πιπεριές Φλωρίνης που είναι τώρα στα καλύτερά τους φτιάχνοντας σάλτσα που θα απολαύσουμε το χειμώνα. 

Υλικά
  • 7 - 8 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 - 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σας αρέσει)
  • 2 κουτ. σούπας πάπρικα, γλυκιά
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι, λευκό ή κόκκινο
  • 4 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι (ή λάιμ)
  • 2 κουτ. σούπας σκούρα μαύρη ζάχαρη (μελάσα)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • μια γερή πρέζα αλάτι
Μερίδες 2-3 βαζάκια
Προετοιμασία 15΄ Αναμονή 1-2 μήνες Παρασκευή 15΄

Διαδικασία Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά στην αρχή. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και στο μεταξύ έχουν μαραθεί κάπως τα υλικά. Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για περίπου 15 λεπτά, μέχρι που τα υλικά να είναι μαλακά αλλά όχι λιωμένα.

 

Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και τη μοιράζουμε σε 2 - 3 βαζάκια που τα έχουμε προηγουμένως ζεματίσει και στεγνώσει. Κλείνουμε αμέσως τα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Τα αφήνουμε στο ντουλάπι για 1 - 2 μήνες για να ωριμάσει η γεύση, πριν τα ανοίξουμε.

 

Τη σάλτσα μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως ντιπ, ως άλειμμα ή για να εμπλουτίσουμε άλλες σάλτσες.

(2) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
kate
11.09.2016 | 09:38
υπεροχη ! κ.
gianni
22.08.2014 | 22:45
Η μελασα δεν ειναι ζαχαρη αλλα το υποπροιον οταν εξαγετε η ζαχαρη απο το χυμο του ζαχαροκαλαμου. Απλος η σκουρα ζαχαρη δεν εχει φιλτραριστει τελεια και ετσι εχει μεσα μελασα η οποια στην τελεια μορφη της ειναι σιροπι με σκουρο καφε χρομα που απομενει οταν φιλτραριστει ο χυμος του ζαχαροκαλαμου 3 φορες