Σήμερα μαγειρεύουμε

Μακαρονάδα με λιαστή ντομάτα και ξερή μυζήθρα

{
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}

Μακαρονάδα εν τάχει για τους... μακαρονάδες!

Υλικά
  • 1 πακέτο σπαγγέτι (κατά προτίμηση νούμερο 5)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. λιαστές ντομάτες (διατηρημένες στο λάδι, για να είναι πιο μαλακές), κομμένες σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
  • 25 φυλλαράκια βασιλικού (ή 10-15 μεγάλα φύλλα δυόσμου ή φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό)
  • 200 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι  
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20΄ Παρασκευή 15΄

Διαδικασία Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους, και τα σουρώνουμε. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για 20 δευτερόλεπτα σε δυνατή φωτιά (προσοχή μη μαυρίσει γιατί θα πικρίσει). Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα φέρνουμε 1-2 βόλτες στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύουμε 1-2 φορές ακόμη και τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

 

Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά. Τη στιγμή του σερβιρίσματος, ψιλοκόβουμε τα φύλλα από το μυρωδικό της αρεσκείας μας (όχι πιο πριν, καθώς μαυρίζουν) και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλατοπίπερο (το αλάτι με μέτρο καθώς το τυρί που θα βάλουμε είναι αλμυρό) και μοιράζουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα. Πασπαλίζουμε με όση τριμμένη μυζήθρα επιθυμούμε και σερβίρουμε.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ