Δροσερή μαρουλοσαλάτα με πορτοκάλι
Δροσερή και αρωματική, η σαλάτα αυτή είναι ό,τι πρέπει για να συνοδεύσουμε όλα τα φαγητά.
Υλικά
- φύλλα από 1 μεγάλο μαρούλι, πλυμένα και στεγνωμένα
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα, ψιλοκομμένα
- 1 φινόκιο, τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού
- 1/2 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
Για τη βινεγκρέτ
- 1 κουτ. γλυκού μέλι κατά προτίμηση θυμαρίσιο
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα τύπου Ντιζόν
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
- 2 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
- 60 ml ελαιόλαδο
- μερικές ελιές της αρεσκείας μας
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελιές (προαιρετικά)
Μερίδες 4-6
Προετοιμασία 15΄
Διαδικασία Βάζουμε τα μαρουλόφυλλα το ένα πάνω στο άλλο και τα κρατάμε σφιχτά με το χέρι. Με ένα μεγάλο μαχαίρι τα κόβουμε όσο πιο λεπτά μπορούμε. Τα βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το φινόκιο, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ και τα χτυπάμε μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής σάλτσα. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, σκορπίζουμε τις ελιές και σερβίρουμε.
Συμβουλή Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε μερικές ελιές.
(1)
Σχολιάστε
constance
29.11.2012 | 15:00
ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ SAUCE ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΑΙΡΙΑΣΤΗ