Σήμερα φτιάχνουμε

Μακαρόνια με ντομάτα, κάππαρη και ανθότυρο

{
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}

Μια σπαγκετάδα να γλείφουμε τα δάχτυλά μας...

Υλικά
  • 1 πακέτο μακαρόνια

Για τη σάλτσα

  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 μέτριες ντομάτες ή 7-8 ντοματάκια από κονσέρβα, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
  • 2 κουτ. σούπας ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας «φυλλαράκια» φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκομμένο ή 1/2 κουτ. σούπας ξερό, καλά κοπανισμένο στο γουδί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • τα φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό ή δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. ανθότυρο νωπό, θρυμματισμένο με το πιρούνι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄ Παρασκευή 10΄

Διαδικασία Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Τα βράζουμε 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

 

Σάλτσα: Εν τω μεταξύ, σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε το σκόρδο, την κάππαρη, τις ελιές, το δεντρολίβανο και 3 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 - 6 λεπτά.  

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 1 - 2 λεπτά.  

Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας) και το μαϊντανό ή το δυόσμο. Μοιράζουμε αμέσως στα πιάτα, σκορπίζουμε από πάνω το ανθότυρο και σερβίρουμε.  

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ