«Τάρτες» της στιγµής µε αυγό, γιαούρτι και µπέικον

{
Συνταγή TINA WEBB
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}

Το μπέικον είναι η «βάση» της τάρτας. Εξαιρετική ιδέα, έτοιμο το μεζεδοφαγητό στο πι και φι.

Υλικά
  • 4 φορμάκια για ατομικές τάρτες (με διάμετρο περίπου 10 εκ. - μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μιας χρήσης - στα σούπερ μάρκετ)
  • 8 φέτες μπέικον
  • 6 αυγά
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Μερίδες 4
Προετοιμασία Ψήσιμο 12΄

ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε τα φορμάκια για ατομικές τάρτες και καλύπτουμε το καθένα με 2 φέτες μπέικον. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια. Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μείγμα και να ροδίσει. 

 

Συνοδεύουμε μεΨωμί της αρεσκείας μας και πράσινη σαλάτα εποχής με λαδόξιδο και άνηθο.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ