Στριφτάρια σφολιάτας με πάστα ελιάς

{
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}
Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας (οι συσκευασίες που βρίσκουμε στα ψυγεία των σούπερ μάρ­κετ περιέχουν 2 φύλλα, ξεχωριστά τυλιγμένα - κρα­τάμε το δεύτερο φύλλο στην κατάψυξη, για άλλη χρήση)
  • 160 γρ. έτοιμη πάστα ελιάς Καλαμών
  • 1 κρόκος αυγού, ελαφρώς χτυπημένος
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος άνηθος
  • 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (αν χρειαστεί)
Μερίδες περίπου 25 τμχ.
Προετοιμασία 15΄ Ψήσιμο περίπου 15΄

Διαδικασία Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την πάστα ελιάς με τον άνηθο. Αν το μείγμα είναι πολύ σφικτό και δεν αλείφεται με ευκολία, το αραιώνουμε με 1 - 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και απλώνουμε επάνω το μείγμα της πάστας ελιάς. Κόβουμε τη σφολιάτα κατά πλάτος σε λωρίδες πάχους 1½ εκ., με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με το ροδάκι της πίτσας (αν έχουμε). Τυλίγουμε την κάθε λωρίδα σε σφιχτό ρολό, όπως θα κάναμε με μια μεζούρα ραπτικής.

 

Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και βάζουμε μέσα τα ρολάκια, «ξαπλωμένα». Μ’ ένα πινέλο τα αλείφουμε καλά με τον κρόκο αυγού. Τα ψήνουμε για 12 - 15 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, και τα σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.

(0) Σχολιάστε
(3) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ