Μακαρονάδα με σέσκουλα, ροκφόρ και παρμεζάνα

{
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}

Μια ιδιαίτερη μακαρονάδα με βαθιά επίγευση, κατάλληλη για το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας. 

Υλικά
  • 500 γρ. πένες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες, ψιλοκομμένες
  • 800 γρ. (καθαρό βάρος - περίπου 1.200 γρ. ακαθάριστα) φύλλα από σέσκουλα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 170 γρ. ροκφόρ (ή άλλο μπλε τυρί), θρυμματισμένο
  • 1/2 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 100 γρ. παρμεζάνα, χοντροτριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο (προαιρετικά)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20΄ Παρασκευή 15΄

ΔιαδικασίαΣε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού (200 ml) από το νερό στο οποίο τα βράσαμε. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τα σέσκουλα, για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το βούτυρο, το ροκφόρ, τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε απαλά, να λιώσει το βούτυρο και να ανακατευτούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε το θυμάρι, την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (αλάτι δεν βάζουμε, διότι το ροκφόρ είναι αλμυρό), ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

 

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ