Τηγανητές πατάτες... φούρνου με σκόρδο και καυτερή πάπρικα

{
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}

Σπέσιαλ τηγανητές πατάτες στο.. φούρνο!

Υλικά
  • 1½ κιλό πατάτες
  • 90 ml λάδι, αλάτι και πιπέρι 
  • τις σκελίδες (ακαθάριστες) από 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα ή πιπέρι καγιέν

Για τον πουρέ σκόρδου

  • 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Ψήσιμο 35΄

ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε στους 220°C. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια πάχους 1 εκ. (όπως για τηγανητές πατάτες). Βάζουμε σε μπολ με νερό και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε σε ταψί. Σκορπίζουμε τις σκελίδες (ακαθάριστες) από 1 κεφάλι σκόρδο. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την καυτερή πάπρικα ή πιπέρι καγιέν. Χαμηλώνουμε στους 200°C και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πατάτες όσο τραγανές θέλουμε. Βγάζουμε τα σκόρδα, τα ζουλάμε από την πλευρά του κοτσανιού, ώστε να βγει η σάρκα από τα φλούδια, μέσα σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Συνοδεύουμε τις πατάτες με τον πουρέ σκόρδου.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ