Φιλέτα κοτόπουλου με τυρί, ζαμπόν και ντομάτα στο φούρνο

{
Επιμέλεια ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}

Φοβερή γκουρμεδιά που απογειώνει τον ουρανίσκο και διατηρεί τα φιλέτα μας ζουμερά! 

Υλικά
  • 700 - 800 γρ. φιλέτο από στήθος γαλοπούλας σε 4 κομμάτια, που ζητάμε από τον κρεοπώλη να τα χτυπήσει, ώστενα γίνουν πιο λεπτά (ιδανικά πρέπει να αποκτήσουν πάχος περίπου 1,5 εκ.)
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση απαλή
  • 8 φέτες ζαμπόν, κατά προτίμηση καπνιστό από μπούτι
  • 300 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, κομμένη σε λεπτές φέτες πάχους περίπου 3 - 4 χλστ.
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι, σε σκόνη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία 10΄ Ψήσιμο περίπου 25΄

ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 200° C. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το κάρι και αλατοπίπερο και αλείφουμε με το μείγμα τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές. Τα βάζουμε σε μέτριο ταψί και ψήνουμε για περίπου 7 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε ομοιόμορφα, πάνω στα φιλέτα, την ντομάτα, το ζαμπόν και από πάνω το τυρί. Ξαναβάζουμε στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει. Ξεφουρνίζουμε, μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε αμέσως μαζί με πράσινη σαλάτα.

 

Στα ποτήρια μας

  • Ενα ωραίο λευκό κρασί με μέτριο σώμα και αρωματική ένταση. Ενα Σαββατιανό από τον αμπελώνα των Μεσογείων.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ