Αυγά μάτια σε σάλτσα μπολονέζ

{
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}

Μας περίσσεψε κιμάς από τη χθεσινή μακαρονάδα; Δεν πετάμε τίποτα!

Υλικά
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού σάλτσα μπολονέζ
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 ντομάτες ώριμες, πλυμένες, καθαρισμένες από φλούδες και σπόρια (δες το βίντεο για να μάθεις πώς τις ξεφλουδίζουμε) και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ελαφρώς κοπανισμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος, ή δεντρολίβανο, καλά κοπανισμένο στο γουδί
Μερίδες 2
Προετοιμασία 10΄ Παρασκευή 12΄

Διαδικασία Βάζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Οταν ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε την ντομάτα και σοτάρουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά, σε δυνατή φωτιά πάντα. Προσθέτουμε τη σάλτσα μπολονέζ, το δυόσμο ή το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε να ζεσταθεί και σπάμε προσεκτικά τα αυγά πάνω από τον κιμά. Με μια ξύλινη σπάτουλα «σκαλίζουμε» προσεκτικά το ασπράδι με κυκλικές κινήσεις γύρω από τον κρόκο -χωρίς να τον σπάσουμε- ώστε να ανακατευτεί με τον κιμά και να ψηθεί.

 

Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, όμως δεν αποσύρουμε το σκεύος. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε στο ζεστό μάτι για 4 - 5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να πήξουν οι κρόκοι. Σερβίρουμε με ζεστό ψωμί και πράσινη σαλάτα ή αγγουροσαλάτα.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ