Πατατοσαλάτα με λουκάνικα και μουστάρδα

{
Φωτογραφίες STUDIO REFLECTOR
}

Νόστιμη, χορταστική και ιδανική για μπίρα...

Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 3 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 5-6 αγγουράκια τουρσί, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 λεπτές φέτες μπέικον, σε ψιλά καρέ
  • 3 μέτρια λουκάνικα (κατά προτίμηση χωριάτικα), κομμένα σε ροδέλες πάχους 1-1½ εκ.
  • αλάτι

Για τη σάλτσα

  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι της αρεσκείας μας
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή, ανάλογα με τα γούστα μας
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄ Παρασκευή 30΄

Διαδικασία Βάζουμε τις πατάτες σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, προσθέτουμε μπόλικο αλάτι, το δαφνόφυλλο και νερό τόσο που να υπερκαλύπτει τις πατάτες κατά 2-3 εκατοστά. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ελέγχουμε τρυπώντας τες με ένα πιρούνι – πρέπει να τις διαπερνά με ευκολία. Ανάλογα με το πόσο βραστερές είναι οι πατάτες, το βράσιμο τους θα πάρει από 10-18 λεπτά.

 

Παράλληλα, σε ένα τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, τσιγαρίζουμε το μπέικον στο λίπος που θα βγάλει για 3-4 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίξει από το περιττό λίπος. Αχρηστεύουμε το λίπος που έχει μείνει στο τηγάνι και βάζουμε τα λουκάνικα. Τα ψήνουμε και αυτά στο λίπος που θα βγάλουν, για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζουμε και αυτά σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Πετάμε το λίπος του τηγανιού, το σκουπίζουμε καλά και βάζουμε τις 2 κουτ. σούπας λάδι. Μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σέλερι, για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν κάπως και να γυαλίσουν.

Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια ευρύχωρη πιατέλα.

 

Προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά (μπέικον, λουκάνικα, κρεμμύδι, σέλερι), τα αγγουράκια τουρσί και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε απαλά ώστε να μη διαλυθούν οι πατάτες.

 

Σάλτσα: Βάζουμε στα μούλτι όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να προκύψει μια ενιαία σάλτσα. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρώς ώστε να πάει παντού. Σερβίρουμε στα πιάτα, με ένα μπολάκι μουστάρδα στο πλάι για να προσθέσει ο καθένας όση επιθυμεί.

 

Συμβουλή  Μπορούμε να ψήσουμε τα λουκάνικα ολόκληρα και να τα σερβίρουμε δίπλα στην πατατοσαλάτα.

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ