Σουβλάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι, μέλι και πάπρικα
Άναψε το γκριλ, βάλε τις μπίρες να παγώνουν, φτιάξε και μια ωραία σαλάτα. Έχουμε souvlaki party...
- 800 γρ. φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές (περίπου 2,5 εκ.)
- 60 ml ελαιόλαδο
- χυμός από 1 πορτοκάλι
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (προτιμότερο πικάντικη)
- 2 κουτ. γλυκού θρούμπι ή θυμάρι ξερό, τριμμένα
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά της αρεσκείας μας
- αλατοπίπερο
Διαδικασία Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα το λάδι, το χυμό λεμονιού, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το μέλι, τη μουστάρδα, το θυμάρι ή το θρούμπι, την πάπρικα και το σκόρδο. Βάζουμε μέσα στο μπολ τα κομμάτια του κοτόπουλου, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στην άκρη (εκτός ψυγείου) να μαριναριστεί για περίπου 30 λεπτά. Ιδανικά, το μαρινάρουμε γύρω στις 2-3 ώρες, όμως σε αυτήν την περίπτωση θα βάλουμε το μπολ στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε το γκριλ . Στραγγίζουμε ελαφρώς τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα περνάμε σε σουβλάκια. Ψήνουμε στην πιο ψηλή σκάλα για περίπου 12-15 λεπτά, γυρνώντάς τα από όλες τις πλευρές. Ελέγχουμε αν έγιναν, κόβοντας ένα κομμάτι: πρέπει να μην είναι ροζ στο εσωτερικό του. Αν είναι, ψήνουμε για λίγο ακόμη. Τα βγάζουμε, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνοδεύουμε με ζεστές αραβικές πίτες και γιαούρτι.