Αρωματικό μπέργκερ με κιμά αρνιού

{
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}

Ο chef Μιχάλης Ψιλάκης μας ετοίμασε το πιο νόστιμο μπέργκερ που έχουμε δοκιμάσει!

Υλικά
  • 500 γρ. αρνίσιος κιμάς από σπάλα
  • 2 μικρά ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, ξερός, τριμμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

  • 4 στρογγυλά ψωμάκια
  • 16 τρυφερά φύλλα ρόκας
  • 16 ελιές Θάσου, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • 4 ροδέλες (πάχους 3 χλστ.) από μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 16 λιαστές ντομάτες, σε λάδι, καλά στραγγισμένες
  • 4 κουτ. σούπας φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 κουτ. γλυκού φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄ Ψήσιμο 7΄-8΄

Διαδικασία Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μπέργκερ και τα ζυμώνουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Πλάθουμε σε 4 μπέργκερ.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και λαδώνουμε τη σχάρα. Τη βάζουμε στο ψηλότερο ράφι και στερεώνουμε κάτω από τη σχάρα ένα ταψί για να στάζουν μέσα τα υγρά και τα λίπη.Βάζουμε τα μπιφτέκια στη σχάρα και ψήνουμε για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά, αν τα θέλουμε μέτρια ψημένα. Αυξομειώνουμε ανάλογα το χρόνο.

 

Σερβίρισμα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα λαδιού σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ανοίγουμε τα ψωμάκια και μοιράζουμε τα υλικά σε στρώσεις. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και με το χυμό λεμονιού, κλείνουμε τα ψωμάκια και σερβίρουμε.

 

Συνοδεύουμε με Cabernet σκέτα ή σε χαρμάνια με Merlot, επίσης Μαυροτράγανο, Αγιωργίτικο.

(1) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
wannabechef
13.05.2016 | 16:12
Βάσει των συστατικών αυτό είναι μπιφτέκι και όχι burger (μπέργκερ).