Τραγανά στήθη κοτόπουλου

{
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}

Κρατσανιστά φιλετάκια κοτόπουλου με πλούσια γεύση από το πανάρισμα.

Υλικά
  • 1 κιλό φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 150 γρ. κράκερ (σταρένια της αρεσκείας μας), περασμένα στο μπλέντερ για περίπου 5 δευτερόλεπτα, χοντροτριμμένα. εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε πάνκο, δηλαδή τραγανά τρίμματα ψωμιού, προϊόν ασιατικής προέλευσης που χρησιμοποιείται για πανάρισμα - σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα
  • 75 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη (ή κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας ή γραβιέρα Σκύρου ή άλλο σκληρό μεστό τυρί της αρεσκείας μας)
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης (σε ορισμένα σούπερ μάρκετ), ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερή, τριμμένη
  • 50 γρ. μουστάρδα πικάντικη
  • 25 γρ. νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4-6
Προετοιμασία 20΄ Ψήσιμο 20΄-25΄

Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κράκερ, το μισό ελαιόλαδο, την παρμεζάνα και τη ρίγανη. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό και τη μουστάρδα. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα περνάμε πρώτα από το μείγμα της μουστάρδας και έπειτα από το μείγμα με τα τρίμματα κράκερ. Στρώνουμε με λαδόχαρτο ένα ταψί που να χωράει τα φιλέτα άνετα, τα βάζουμε μέσα και τα ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και να πάρουν ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα. Ελέγχουμε το ψήσιμο και εσωτερικά. δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα ροζ σημείο. Διαφορετικά, ψήνουμε λίγο ακόμη. Αν δούμε ότι αρχίζουν να καίγονται από πάνω, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα ή λαχανικά στον ατμό.

 

Στο ποτήρι μας Μια δυναμική Μαντινεία, τραγανή και δροσερή.

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ