Κατσικίσια κεφτεδάκια με ντομάτα και ολίγον κεφαλοτύρι
Στον «Γ» Ιουλίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 10/07 θα βρείτε τις συνταγές των μεζέδων που δοκιμάσαμε στα Βραβεία Ποιότητας 2016.
- 1 κιλό κιμάς κατσικίσιος
- 300 γρ. ψωμί, κατά προτίμηση μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε λίγο νερό και καλά στυμμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
- τα φύλλα από 1 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
- τα φύλλα από 1 μάτσο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε ψιλά καρέ
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το τηγάνισμα
- περίπου 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ελαιόλαδο
Διαδικασία Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι. Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλούς κεφτέδες, περίπου 40 - 45 γρ. τον καθένα, και τους αλευρώνουμε. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες (σε δόσεις), περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε σε πιατέλα και τους συνοδεύουμε με δροσερό γιαούρτι ανακατεμένο με λίγη καπνιστή πάπρικα ή ένα παραδοσιακό τζατζίκι.