Κατσικάκι κοκκινιστό με αμπελοφάσουλα
Ταξιδέψαμε στην Κίμωλο και συλλέξαμε τις καλύτερες συνταγές του νησιού στον «Γ» Ιουλίου που κυκλοφορεί την Κυριακή με την Καθημερινή.
- 1 κιλό κατσικάκι, μπούτι και σπάλα, κομμένο σε κομμάτια 10 εκ.
- 2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλη ντομάτα, τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
- 200 ml κόκκινο κρασί
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κιλό αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα
Διαδικασία Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το κατσίκι και σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ανακατεύουμε την ντομάτα με τον πελτέ, 100 ml νερό και τα μπαχαρικά και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα και 100 ml νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν και τα φασολάκια και να δέσει η σάλτσα.