Προδημοσίευση συνταγής

Κατσικάκι κοκκινιστό με αμπελοφάσουλα

{
Φωτογραφίες ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
}

Ταξιδέψαμε στην Κίμωλο και συλλέξαμε τις καλύτερες συνταγές του νησιού στον «Γ» Ιουλίου που κυκλοφορεί την Κυριακή με την Καθημερινή.

Υλικά
  • 1 κιλό κατσικάκι, μπούτι και σπάλα, κομμένο σε κομμάτια 10 εκ.
  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλη ντομάτα, τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κιλό αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα
Μερίδες 4 - 6
Προετοιμασία 30΄ Παρασκευή 1 ώρα + 30΄

Διαδικασία Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το κατσίκι και σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.

 

Ανακατεύουμε την ντομάτα με τον πελτέ, 100 ml νερό και τα μπαχαρικά και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα και 100 ml νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν και τα φασολάκια και να δέσει η σάλτσα.

(2) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
kpoda
12.07.2016 | 07:12
πολυ ωραια συνταγη ευκολη και νοστιμη τα μπαχαρικα του ισορροπημενα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
gianni
09.07.2016 | 01:32
Ένα φαγητο με εντονες οθωμανικες καταβολες, ουδεμια σχεση με τα παραδοσιακα ελληνικα φαγητα. Μπαχαρια και κανελες τα κυρια συστατικα της οθωμανικης κουζινας.